Avantaje si dezavantaje ale intalnirilor online

Avantaje si dezavantaje ale intalnirilor online

De la nasterea internetului, modalitatile de intalnire si de cautare a unui partener s-au schimbat. A inceput cu chat-urile si paginile de matrimoniale traditionale, dar in ultimii ani aplicatiile mobile au castigat popularitate.

In ultimii ani, au aparut mii de site-uri de intalniri gratis sau cu plata concepute si destinate intalnirilor dintre oameni. Au avut succes datorita faptului ca printr-un singur clic aveti posibilitatea de a cocheta cu sute de barbati si femei singure, cu usurinta si imediat.

Dar intr-adevar aplicatiile si site-urile pentru a gasi un partener in era digitala sunt atat de fantastice si ofera multe beneficii? Deoarece totul in aceasta lume are avantajele si dezavantajele sale, important este sa stim sa le folosim in avantajul nostru.

Internetul, marea retea care leaga milioane de oameni din intreaga lume, nu a putut sta in afara acestei tendinte, de fapt, spatiul cibernetic a oferit o platforma perfecta pentru a gasi un partener online care s-a extins la cele mai indepartate capete ale globului.

Avantaje:

Am putea face o lista infinita de argumente pro si contra, dar le vom numi pe cele mai frecvente.

- Usurinta: asa cum am subliniat anterior, un punct in favoarea flirtului prin internet este confortul de a intra intr-o aplicatie sau agentie de matrimoniale de pe canapea si de a gasi sute de optiuni. Avand multi barbati si femei pe ecran care doresc sa cunoasca pe cineva.

- Oportunitati noi: lumea online va conecteaza cu oameni pe care cu siguranta nu i-ati fi intalnit niciodata altfel, va apropie de oameni care sunt foarte departe sau aproape dar cu care nu v-ati fi gandit niciodata sa vorbiti. Deschid nenumarate oportunitati.

- Invingeti timiditatea: internetul este ideal pentru cei mai introvertiti, mai tematori, nesiguri in seductie. Va ajuta sa cunoasteti fete si femei singure fara a fi nevoie sa treceti prin acel prim contact fata in fata. In acest fel evitam sentimentul initial de posibila respingere si, prin urmare, ne simtim mai in siguranta.

- Simtiti intentiile: inainte de a propune o intalnire sau de a incepe o conversatie pentru a ne cunoaste, putem pune intrebarile adecvate pentru a afla daca persoana are aceleasi intentii si indeplineste acele cerinte fundamentale si de baza pentru a putea continua sa le cunoastem.

- Iesiti din cercul de cunostinte: De multe ori este dificil sa gasim pe cineva pentru ca ne miscam mereu in acelasi mediu, unde ii cunoastem pe toti. Dar nu este atat de usor sa mergem intr-un loc nou pentru a intalni oameni, nu-i asa? Pe de alta parte, prin intermediul unui site de matrimoniale Cluj puteti incepe sa vorbiti cu oameni care din alte medii si pe care poate ca nu ati putea sa ii cunoasteti altfel. 

Dezavantaje:

- Minciuni: printr-un ecran avem posibilitatea de a putea insela, de a putea da o imagine falsa, de a arata ceva ce nu suntem si de a ne juca cu sentimentele celeilalte persoane. Acest lucru poate duce la frustrare, dezamagire etc.

- Putina implicare: avand atatea optiuni disponibile poate genera dorinta de a profita de timp si de a vorbi in acelasi timp cu multi oameni. Acest lucru nu va promova posibila legatura necesara pentru a ne conecta sau ca nu ne simtim prioritari, deoarece, cealalta persoana cu care comunicam nu este concentrata asupra noastra. Acest lucru face ca intalnirea sa fie mai rapida, cautand acea „perfectiune” in loc de sentimentul si legatura posibila cu cineva.

Ca orice, un site de matrimoniale Iasi are punctele sale pozitive si negative. Important este sa stiti sa profiti de ele, sa fiti prudenti si sa nu creati iluzii false.

Trebuie remarcat faptul ca, atunci cand vine vorba de a cauta un partener online, nu totul este rau. Exista multe povesti de succes in care persoanele care au cautat jumatatea pe teritoriul digital au stiut sa foloseasca avantajele pe care le ofera aceasta lume pentru a gasi dragoste. Fie ca sunteti pro sau contra, trebuie sa fie admis ca dating-ul online a revolutionat modul in care oamenii se intalnesc.