Stii ce calitati esentiale trebuie sa cauti la un partener?

Stii ce calitati esentiale trebuie sa cauti la un partener?

Una dintre principalele probleme atunci cand alegem un partener, uneori, este ca nu stim ce sa cautam.

Cu totii avem, desigur, o lista dorita de caracteristici care variaza in functie de gusturile si prioritatile fiecaruia, dar, dincolo de asta, ce ar trebui sa cautam pentru a gasi un partener bun?

7 calitati esentiale la un partener

MatrimonialePublic propune 7 calitati esentiale daca vrem sa avem o relatie sanatoasa si satisfacatoare:

Deschiderea emotionala

Pentru a exista o relatie sanatoasa, este important ca ambele persoane sa fie disponibile din punct de vedere emotional, sa stie sa-si identifice si sa-si comunice sincer sentimentele.

Impartasirea sentimentelor si o comunicare buna sunt esentiale.

Integritate

Cand sunt intrebati de calitatile de baza ale partenerului dorit, adesea primul care apare in raspunsurile oamenilor este „sa fie o persoana buna”. Si este un raspuns minunat, dar este, de asemenea, prea vag.

A fi o persoana buna este un concept care variaza de la persoana la persoana si care este alcatuit dintr-o alta serie de calitati si este convenabil sa luam in considerare pe care dintre aceste calitati le cautam la partenerul nostru.

Specialistii propun, ca o calitate de baza, integritatea. Oameni cu o busola morala buna care pot pune in practica onestitatea si coerenta atunci cand interactioneaza.

Maturitate si responsabilitate

Maturitatea si responsabilitatea sunt esentiale pentru construirea unei relatii sanatoase implica relatii egale cu oameni capabili sa aiba grija de ei insisi.

Este vorba despre partenerii care se sprijina reciproc. Persoana cu care ne impartasim vietile trebuie sa fie responsabila, independenta din punct de vedere financiar, sa aiba o igiena buna, sa aiba grija de bunastarea fizica si de sanatate, sa isi pastreze spatiul de locuit curat si ordonat etc.

Crestere personala

Angajamentul de crestere personala este, de asemenea, de o importanta vitala. Stiind cum sa te adaptezi la schimbari si cum sa accepti sau sa cauti ajutor sunt trasaturi foarte pozitive ale fiecaruia pentru a putea construi relatii satisfacatoare si de durata in timp.

Stima de sine

Specialistii subliniaza, de asemenea, importanta unei bune stime de sine.

Iubirea de sine, inteleasa ca acceptare de sine si apreciere de sine, nu ca mandrie excesiva, este foarte importanta pentru a putea avea relatii sanatoase cu ceilalti, si mai ales cu partenerul.

Cu cat ne iubim mai bine pe noi insine, cu atat ii vom putea iubi mai bine pe ceilalti si cu atat mai bine vom fi atunci cand decidem sa ne implicam doar in relatii in care dragostea curge in ambele sensuri intr-un mod echilibrat.

Trebuie sa existe chimie sexuala

Chimia sexuala este un alt element critic pentru a pune bazele unui cuplu de succes. In acest caz, nu este atat o calitate pe care trebuie sa o aiba cealalta persoana, cat un fenomen care apare sau nu atunci cand punem in contact energiile sexuale ale ambilor membri ai cuplului.

Una dintre principalele diferente dintre relatiile de cuplu si alte relatii personale intime pe care le au oamenii este tocmai legatura sexuala. Evident, acest lucru poate fi lucrat si intarit, dar este intotdeauna esential sa existe aceasta conexiune si atractia de baza anterioara.

Atitudine pozitiva

Specialistii subliniaza, de asemenea, importanta selectarii unui partener care are o atitudine pozitiva fata de viata si care, prin urmare, isi concentreaza atentia si energia pe gasirea solutiilor la problemele care pot aparea pe parcurs.

Un pozitivism bazat pe realitate, dar care este optimist, va permite sa va mentineti picioarele pe pamant, dar sa continuati intotdeauna sa avansati si sa va imbunatatiti, si aceasta este o abilitate de baza de a avea grija de relatii, dupa cum este necesar.

Este posibila gasirea partenerului dorit online?

Experientele cu intalnirile online tind sa fie mixte. Unii oameni au experiente excelente cu intalnirile online care se incheie cu relatii satisfacatoare. Altii au povesti pline de confuzie si frustrare. Astfel, la fel ca orice alt mod pana in prezent, intalnirea cu cineva online are atat beneficii, cat si dezavantaje.

Deci, intalnesti pe cineva pe un site de matrimoniale Suceava? Dupa cum se dovedeste, o simpla analiza a avantajelor si dezavantajelor intalnirilor online poate ajuta foarte mult.

Site-urile de matrimoniale Prahova au oferit persoanelor acces la mai multi parteneri potentiali decat ar putea gasi adesea in viata lor de zi cu zi. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele interesate de parteneri de un anumit tip, orientare, stil de viata sau in zone izolate.

Multe site-uri de intalniri online ofera diferite tipuri de testare si potrivire a personalitatii. O astfel de potrivire poate ajuta ghidarea indivizilor catre partenerii de intalnire care ar putea fi mai compatibili.

Intalnirile online ofera o serie de modalitati de a cunoaste pe cineva inainte de a va intalni personal. O astfel de comunicare mediata de pe computer permite interactiuni sigure si convenabile, fara prea mult risc sau angajament de timp. Pentru cei ocupati, o astfel de comunicare este o modalitate excelenta de a „testa” potentialii parteneri.